9 savjet

 

Savjet

 

Za ugradnju naših sustava najbolje je pozvati profesionalne Disan instalatere, koji će Vam iz svog iskustva dati savjete i reći sve što trebate znati kako bi u potpunosti bili satisfirani radom i funkcionalnošću sustava.

U ovom poglavlju svejedno možete pronaći nekoliko korisnih savjeta za ugradnju i montažu.

Planiranje

 

10 planiranje

Za planiranje sustava centralnog usisavača za kućnu uporabu neophodno je procijeniti dimenzije površine za čišćenje, mjerenjem plana kuće u određenom mjerilu.

Kao prvo treba uzeti u obzir da Disan sustavi za kućnu uporabu ZSA (jednofazni) su predviđeni za rad jedne osobe. Serije Compact i ZI (jednofazni i trofazni) zamišljene su za uporabu u komercijalnom sektoru, i da ih za istovremeno usisavanje upotrebljava više korisnika.

Za stambene zgrade i kuće sa više stanova savjetujemo planiranje odvojenih sustava instalacija za svaki stan, čak i ako na početku predviđate da će se istovremeno koristiti samo jedan usisavač istovremeno.

Na taj način moguće je podijeliti sustav instaacija u bilo kojem trenutku, odspajanjem cijevi i dodavanjem novih centralnih jedinica.

Najvažnije faze tijekom planiranja sustava centralnog usisavača svakako su:

  • lokacije utičnica
  • lokacija centralne jedinice usisavača


Što se tiče lokacije utičnica postoji generalno pravilo: što manje utičnica, ali postavljenih na optimalan način. Na taj način prilikom postupka čišćenja, uštedjeti ćete puno vremena i osigurati veću učinkovitost sustava centralnog usisavača. Prilikom planiranja potrebno je uzeti u obzir da se čišćenje vrši pomoću savitljive cijevi dužine 7,5 metara. Zatim, postoji i produžetak od 2 metra koji se nalazi u standardnom setu alata.. Osim toga, moguće je koristiti savitljivu cijev dužine 9 metara. Na kraju, također treba uzeti u obzir da se dužina savitljive cijevi produžuje dodavanjem teleskopske drške na koju dodajete četke, a koja se da produžiti do dužine od 1.5 metra.

U postupku planiranja sistema korak po korak, savjetujemo da nacrtate (pomoću šestara) krugove diametra 7.5 m u mjerilu sa centrom u točkama koje predstavljaju željenu lokaciju utičnica. Pazite da pokrijete cijelu površinu življenja, uzimajući u obzir ograničenja koja Vam predstavlja namještaj i zidovi. Provjerite da lokacije odabrane za utičnice nisu pokrivene komadima namještaja ili drugim preprekama.

Razmislite da je za čišćenje stepenica preporučljivo pozicionirati utičnicu na dnu stepeništa, tako da ih možete očistiti od dna prema vrhu.

Instalacija ispod zemlje

 

11 instalacija ispod zemlje

Za kućni sustav centralnog usisavača uvijek se upotrebljavaju cijevi od polyvinyl chlorid-a (PVC) promjera 50 mm. Za spojeve i grananja upotrebljavaju se spojevi sa glatkom obradom, koji se hladno vare odgovarajućim ljepilom.

Obratite pažnju:

  • Instalacije od utičnica do centralne jedinice treba biti što je moguće kraća.
  • Glavna vertikala treba biti na središnjme dijelu kuće
  • Cijevi mogu biti postavljene u pod, unutar zidova ili u spuštenim stropovima.


Promjene smjera pod oštrim kutem trebaju biti izbjegnuta, pa se tako, ako je već potrebno zakrivljenje od 90° , potrebno ga je izvesti od dva manja zakrivljenja od 45°.

Naš savjet je da se ne upotrabljavaju cijevi sa gaskets od gume ili nekog drugog glassful sistema brtvljenja, jer vremenom, uslijed prolaska suhog zraka, trošenje gume može dovesti do puštanja zraka. Osim toga, spojevi, koji nisu u potpunosti glatki, umanjuju brzinu protoka traka i mogu uzrokovati zaustavljanja.

Ovo je bilo samo kratko upoznavanje: obratite se Disanovim predstavnicima koji će Vam pružiti detaljniju tehničku podršku i informacije.

 

Privatnost

UPOTREBA KOLAČIĆA

Upotreba kolačića (cookies) - Zaštita privatnosti Korisnika

Izjava o privatnosti

FAQ - Često postavljana pitanja

(c) 2017 ŠEPIĆ COMMERCE 2017 - Powered by VIRO ITS

Info

Rastočka 14
10020 Novi Zagreb 
Hrvatska

Telefon: +385 1 6141 062

Email: info@centralni-usisavac.com
Website:www.centralni-usisavac.com

top100c1